Boogsport

Tonen als Foto-tabel Lijst

61 Resultaten

  1. X-BOW FMA Supersonic Carbon Bolt 111gr
    € 4,99
    Tijdelijk niet op voorraad
Pagina
per pagina

Boogsport: erg populair in Nederland

Boogsport is populair. Deze sport kunt u ook gewoon thuis uitoefenen of bij een vereniging. Thuis kunt u een doelpak in de tuin zetten en met een simpele pijl en boog uw pijlen erop richten. Bij STAAL Outdoor hebben we diverse boogsport artikelen die u snel online kunt bestellen. Van kruisboog tot verschillende accessoires als schietzakken en pijlen.

Boogsport kruis- en handbogen

Welke type boog past bij mij?

Dat is afhankelijk van uw doel en uw wensen. Bent u een beginner? Of doet u al regelmatig mee met wedstrijden? Ook uw persoonlijke voorkeur speelt een grote rol in het kiezen van de juiste boog. Wanneer u van plan bent om veel achtereenvolgend te schietn, dan is een kruisboog met magazijn een goede optie om te overwegen.

Maar let ook op het trekgewicht van de boog. De keuze voor een bepaald gewicht hangt af van uw kracht maar ook hier weer van uw voorkeur. Een lager trekgewicht betekent dat er minder kracht nodig is om een pijl af te vuren.

Kruisbogen

Een kruisboog is een type boog dat u niet verticaal, maar horizontaal hanteert. Daardoor vereist het een andere techniek dan voor bijvoorbeeld een handboog. Onze bogen zijn er voor de beginnende schutter al voor een kleine prijs, maar ook de ervaren schutter kan bij ons terecht voor professionele kruisbogen.

Handbogen

Vraag iemand om een pijl en boog te tekenen en je zal zien dat het gros een handboog tekent. De meest bekende boog vereist de nodige kracht en techniek om goed te kunnen schieten. Bekijk het gevarieerde aanbod aan handbogen en ontdek uw favoriet.

Accessoires

Accessoires voor de handboogsport mogen niet ontbreken. Wat moet u immers met een boog zonder pijlen of een blazoen? Daarom bieden wij diverse soorten pijlen aan; per set is aangegeven voor welke soort boog deze geschikt zijn. Ook verschillende schietschijven vindt u in onze online shop. Toch een stukje extra advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaring helpt u bij het maken van de juiste keuze. 

Boog en pijlen vallen niet onder wapenwet

Een boog en pijlen vallen niet onder de wapenwet en zijn dus legaal. Het is alleen niet toegestaan om met een handboog of kruisboog te gaan jagen. De bogen zijn dus alleen bedoeld om te gebruiken tijdens sport en spel.