Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet bij staat, neem dan contact met ons op.

Heb ik een vergunning /verlof nodig voor de aankoop van een luchtbuks?

Nee, voor de aankoop en bezit van een luchtbuks heeft u geen vergunning/verlof nodig. Vanaf 18 jaar kunt u alle artikelen op onze website vrij ,zonder verdere restrictie kopen en bezitten.

Hoe moet ik een luchtbuks vervoeren?

Het is volgens de wet niet toegestaan om met een luchtdrukgeweer of luchtdrukpistool over straat te lopen en of te vervoeren in bijvoorbeeld de auto zonder dat het luchtgeweer en of luchtpistool goed verpakt is. Dit omdat volgens de wet een luchtdrukgeweer en of luchtdrukpistool tijdens het vervoer niet meteen te pakken en te gebruiken mag zijn. Het luchtgeweer en of luchtpistool mag daarom tijdens het vervoer nooit gespannen en of geladen zijn. Om het luchtgeweer of luchtpistool goed verpakt te vervoeren kunt u deze het beste in een passende geweertas doen.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Wij streven naar een levertijd van 1-2 werkdagen.

Heb ik een vergunning/verlof nodig om een gedeactiveerde vuurwapen te kopen?

Nee, u heeft geen vergunning/verlof hiervoor nodig. Deze artikelen zijn  conform de nieuwste Europese wetgeving onklaar gemaakt en voorzien van een offcieel certificaat. Deze artikelen zijn vrij verkrijgbaar vanaf 18 jaar.

Heb ik een vergunning/verlof nodig voor een antiek vuurwapen?

Nee, u heeft geen vergunning/verlof nodig voor een antiek vuurwapen. Al onze antieke vuurwapens vallen onder artikel 18 van de Regeling Wet Wapens en Munitie en zijn voorzien van een vrijstellingscertificaat.

Heb ik een vergunning nodig voor een kruisboog of handboog?

Nee, hiervoor heeft u geen vergunning/verlof nodig. Wel moet u minimaal 18 jaar oud zijn.