PCP luchtbuksen

Tonen als Foto-tabel Lijst

197 Resultaten

 1. Diana Bandit
  Waardering:
  100%
  Aanbiedingsprijs € 174,80 Normale prijs € 184,00
 2. Gamo Arrow PCP
  Waardering:
  80%
  € 215,00
 3. Diana Stormrider PCP Luchtbuks
  Waardering:
  87%
  Aanbiedingsprijs € 217,55 Normale prijs € 229,00
 4. Diana Stormrider Wood PCP
  Waardering:
  100%
  Aanbiedingsprijs € 236,55 Normale prijs € 249,00
 5. Diana Stormrider Wood Regulated PCP
  Aanbiedingsprijs € 265,05 Normale prijs € 279,00
 6. Artemis PP750
  Waardering:
  100%
  Aanbiedingsprijs € 275,00 Normale prijs € 295,00
 7. Stoeger XM1 PCP
  Aanbiedingsprijs € 349,00 Normale prijs € 420,00
 8. Hatsan Jet 1 Black PCP
  Aanbiedingsprijs € 349,00 Normale prijs € 375,00
 9. Hatsan Jet 2 Black PCP
  Aanbiedingsprijs € 375,00 Normale prijs € 435,00
 10. Hatsan Flash PCP Luchtbuks
  Waardering:
  100%
  € 395,00
 11. Beeman Chief II PCP SET
  Aanbiedingsprijs € 395,00 Normale prijs € 450,00
  Tijdelijk niet op voorraad
 12. Hatsan Sortie Luchtbuks
  Waardering:
  93%
  Aanbiedingsprijs € 399,00 Normale prijs € 499,00
 13. Hatsan Jet 1 Regulated Black PCP
  € 399,00
 14. Benjamin Discovery PCP
  Aanbiedingsprijs € 399,00 Normale prijs € 499,00
 15. Gamo Riser Punisher PCP
  € 420,00
 16. Reximex RP BLACK PCP
  Aanbiedingsprijs € 425,00 Normale prijs € 585,00
per pagina

PCP Luchtbuks kopen in Nederland

PCP luchtbuksen zijn persluchtbuksen die worden aangedreven door een pneumatische cilinder (Pre Charged Pneumatic). Een PCP luchtbuks wordt onder hoge druk vooraf met lucht gevuld. De cilinder kan worden gevuld met behulp van een handpomp, persluchtcompressor of scuba-tank. De persluchtcilinder zorgt voor een constante luchtdruk, wat leidt tot een consistent en nauwkeurig schot.

Voordelen van de PCP luchtbuks:

 • Nauwkeurigheid: PCP geweren zijn bekend om hun precisie en consistente schietprestaties.
 • Kracht: Een perslucht buks heeft vaak enorme kracht in vergelijking met traditionele luchtbuksen. Hierdoor kunt u op lange afstand schieten en op zwaardere projectielen.
 • Minder terugslag: Doordat PCP luchtbuksen geen veersysteem hebben, is er minder terugslag bij het schieten. Dit maakt het schieten comfortabeler en nauwkeuriger.
 • Lagere geluidsniveaus: PCP luchtbuksen produceren over het algemeen minder geluid dan traditionele luchtbuksen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in lawaai gevoelige omgevingen.

De beste PCP luchtbuksen

PCP luchtbuks kopen

U wilt de beste PCP buks kopen maar weet niet welke soort? Wij verkopen PCP buksen met specifieke kenmerken en voordelen. Enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van een PCP luchtbuks zijn onder andere:

 • Enkelschots versus meerschots: Een enkelschots PCP luchtbuks vereist dat je handmatig elke pellet in de kamer plaatst voordat je schiet. Dit terwijl een meerschots PCP luchtbuks een tijdschrift of trommel heeft waarmee je meerdere pellets achter elkaar kunt afschieten zonder opnieuw te laden. De keuze tussen enkel- of meerschots is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik.
 • Kalibers en munitie: PCP luchtbuksen zijn verkrijgbaar in verschillende kalibers. Elk kaliber heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. De keuze hangt af van de toepassing en persoonlijke voorkeur. De keuze van munitie is belangrijk. Met bepaalde PCP luchtbuksen kunt u alleen bepaalde type pellets afvuren.
 • Merken en modellen: Er zijn veel merken en modellen van PCP luchtbuksen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Enkele populaire merken zijn bijvoorbeeld Air Arms, FX Airguns, Daystate en Hatsan. Kijk goed naar de verschillende merken en modellen om de juiste keuze te maken voor jouw PCP luchtbuks.

Over het algemeen bieden PCP luchtbuksen betere prestaties en meer functies. Het is belangrijk om een PCP luchtbuks te kiezen die past bij uw behoeften en budget. Zorg ook voor goed onderhoud om de levensduur en prestaties van de PCP buks te verbeteren.

Gebruik van de PCP luchtbuks

Wanneer u een PCP luchtbuks aangeschaft, is het belangrijk om de juiste schiettechnieken te leren. Zo kunt u de nauwkeurigheid en precisie van de schoten verbeteren. Enkele schiettechnieken en oefeningen om te overwegen zijn onder andere:

 • Ademhaling: controle van de ademhaling tijdens het richten en schieten is cruciaal voor nauwkeurigheid en precisie.
 • Schiethouding: de juiste schiethouding kan helpen om een stabiele basis te bieden voor het richten en schieten.
 • Trigger control: het correct gebruik van de trekker is cruciaal om nauwkeurige en consistente schoten te kunnen afvuren.

Naast het aanleren van de juiste schiettechnieken, is het ook belangrijk om de regels voor veilig schieten te begrijpen en te volgen. Het dragen van veiligheidsuitrusting, zoals oordopjes of een veiligheidsbril wordt aangeraden.

Selecteren van de juiste PCP luchtbuks

Voordat u een PCP luchtbuks koopt, moet u zich afvragen wat u ermee gaat doen. Gebruikt u de buks voor competitie, jacht of recreatief schieten? Het doel waarvoor u de buks gebruikt, bepaalt het type en kaliber van de buks die u nodig heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale PCP luchtbuksen met een hogere nauwkeurigheid en grotere kracht dan standaard buksen.

Houd rekening met uw budget, maar let erop dat u niet bezuinigt op kwaliteit. De goedkopere varianten hebben meestal minder functies, minder precisie en duurzaamheid dan de duurdere PCP modellen.

PCP luchtbuks accessoires

Voor de PCP luchtbuksen zijn verschillende accessoires verkrijgbaar om de schietervaring te verbeteren. Voorbeelden van populaire PCP buks accessoires:

Richtkijkers en red dot sights

Een richtkijker of red dot sight kan helpen om nauwkeuriger te schieten op lange afstanden. Richtkijkers zijn verkrijgbaar in verschillende vergrotingen en kunnen variëren van eenvoudige modellen tot zeer geavanceerde kijkers met functies zoals verlichte dradenkruisen en parallaxcorrectie. Red dot sights zijn eenvoudiger en hebben vaak geen vergroting, maar maken het gemakkelijker om snel te richten op doelen op korte en middellange afstanden.

Bipods en statieven

Een bipod of statief kan je helpen om de luchtbuks stabiel te houden tijdens het schieten. Dit kan vooral handig zijn als u vanaf grote afstanden wilt schieten of als u de luchtbuks voor langere tijd moet vasthouden. Een bipod is een opklapbaar hulpstuk dat aan de onderkant van de loop van de luchtbuks wordt bevestigd. Een statief is een losstaande standaard waarop u de luchtbuks kunt plaatsen.

Muzzle brakes

Muzzle brakes zijn ontworpen om terugslag te verminderen en helpen om de schoten nauwkeuriger te richten. Dit accessoire is verkrijgbaar voor PCP luchtbuksen.

Het toevoegen van accessoires aan de PCP luchtbuks kan de schietervaring verbeteren en helpen om nauwkeuriger te schieten. Kies accessoires die passen bij de persoonlijke voorkeuren en schietstijl.

Onderhoud en reparatie

Een goede verzorging van de PCP luchtbuks is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren. Hier vindt u enkele tips voor het onderhoud en de reparatie van een PCP luchtbuks op een rij gezet:

 • Regelmatig onderhoud is belangrijk: Afhankelijk van hoe vaak u de buks gebruikt, moet u deze regelmatig onderhouden. Een algemene richtlijn is om de buks na elke 100 schoten te onderhouden. Dit betekent dat de loop, het magazijn en de afdichtingen gecontroleerd en schoongemaakt moeten worden.
 • Controleer de afdichtingen: De afdichtingen in een PCP luchtbuks zijn cruciaal voor het creëren van de druk die nodig is voor het afvuren van de kogel. Controleer deze daarom regelmatig en vervang ze indien nodig.
 • Maak de loop schoon: De loop is een van de belangrijkste onderdelen van de luchtbuks. Maak deze schoon met een geschikte loopreiniger en gebruik geen schoonmaakmiddelen die schade kunnen veroorzaken.
 • Gebruik de juiste onderdelen: Als er onderdelen vervangen moeten worden, zorg er dan voor dat u de juiste vervangende onderdelen gebruikt. Gebruik alleen onderdelen die compatibel zijn met de luchtbuks.
 • Bewaar een luchtbuks op de juiste manier: Bewaar de luchtbuks op een droge, koele plaats en zorg ervoor dat deze goed beschermd is tegen stof en vuil.
 • Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat het schoonmaken van een luchtbuks een essentieel onderdeel is van het onderhoudsproces. Door de luchtbuks regelmatig schoon te maken, voorkomt u dat er vuil en residu zich ophopen in de loop en andere onderdelen, waardoor de prestaties van een PCP luchtbuks negatief worden beïnvloed.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat reparaties aan de PCP luchtbuks moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional. Probeer nooit zelf reparaties uit te voeren als u niet over de juiste kennis en ervaring beschikt. Dit zorgt ervoor dat uw luchtbuks in goede staat is en blijft.

Koop uw PCP luchtbuks bij Staal Outdoor

Als erkend en gediplomeerde wapenhandel zijn wij gespecialiseerd in elk type luchtbuks. Ook als u op zoek bent naar een ander schietwapen, zoals een kruisboog of een ander type luchtbuks; u vindt het in onze winkel. Wij zorgen er altijd voor dat u een wapen koopt dat bij u en uw wensen aansluit. Dat kunnen wij garanderen dankzij de jarenlange ervaring in de schietsport en de passie die daarvoor is ontstaan binnen de organisatie van STAAL Outdoor.