Geweren

Tonen als Foto-tabel Lijst

311 Resultaten

per pagina

Loodjesgeweer of Luchtkarabijn?

Een luchtkarabijn of loodjesgeweer is een ander woord voor luchtbuks en vallen onder de verzamelnaam luchtgeweren. Binnen die categorie vallen nog veel meer soorten wapens, maar wanneer het om een luchtbuks gaat,  spreken wij ook wel van een loodjesgeweer of luchtkarabijn. De geweren die wij aanbieden zijn de luchtbuksen met een lange loop. Dit is dan ook het grote verschil met een luchtdrukpistool, dat doorgaans een korte loop heeft.

Voor de aankoop heeft u geen vergunning nodig, wel moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Hieronder vindt u extra informatie die van pas komt bij het kopen van een geweer. Blijft u toch nog zitten met vragen of heeft u behoefte aan wat extra informatie of advies? Aarzel dan niet om ons te bellen. We staan u ook graag te woord via WhatsApp of e-mail.

Loodjesgeweer kopen

Loodjesgeweer kopen?

Bij de aanschaf van een geweer is het belangrijk dat u vooraf weet waarom u er eentje koopt. Voor het schieten op korte afstand is namelijk een karabijn met minder kracht, of joule, nodig dan voor wanneer u over een langere afstand of op bijvoorbeeld blikjes wilt schieten. De hoeveelheid kracht die vrij komt is ook weer bepalend voor de terugslag, de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak.

Assortiment

Het aanbod van loodjesgeweren is groot en er is veel keuze. Met meer dan 150 verschillende modellen is er voor werkelijk iedereen wat wils. Of u nu zoekt naar een eenvoudige luchtkarabijn voor een zachte prijs, of een fantastische buks  voor de professionele schutter, wij hebben het voor u. Op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan het filter aan de linkerkant van deze pagina om een selectie te maken, die voldoet aan uw wensen.

Systeem

Luchtbuksen verschillen onder andere in het soort systeem van vuren. De meest verkochte en doorgaande systemen zijn;

  • Knikloop buks; een fijn geweer voor de beginner, eenvoudig in gebruik.
  • Luchtbuks met onderspanner; met een hendel onder de loop om de buks te spannen
  • CO2 luchtbuks; werkt op CO2 patronen, comfortabel schieten zonder terugslag
  • PCP luchtbuks; beperkte terugslag en geschikt voor langere afstanden.
  • Luchtbuks met magazijn; om vaker achter elkaar te kunnen schieten.

Kaliber

Het kaliber zegt iets over de maat van het kogeltje dat in uw geweer gaat. Zorg er altijd voor dat u de juiste kogeltjes bij uw buks koopt.

Mondingssnelheid

De mondingssnelheid zegt iets over de snelheid van het kogeltje op het moment dat deze de loop verlaat. Hoe hoger deze snelheid, des te groter de afstand die u kunt overbruggen met een schot. Deze variabele hangt doorgaans samen met de kracht waarmee u schiet.

Merken

Wij hebben zeer veel verschillende merken loodjesgeweren in ons assortiment. Iedere beoefenaar van schietsport heeft zo zijn of haar favoriete merk. Ook zijn er diverse kleine verschillend tussen de diverse merken. Op die manier kunnen we een zeer uitgebreide selectie aanbieden, waardoor er altijd een geschikt model voor u op voorraad is.

Luchtkarabijn kopen

STAAL Outdoor

STAAL Outdoor is een gerenommeerd specialist. Bovendien beschikken we over alle vereiste keurmerken die van een wapenhandel gevraagd worden en werken we uitsluitend met gediplomeerd personeel. Dat is voor ons dan ook de basis van een stukje knowhow en het leveren van de beste service, waarbij we u als klant voorzien van het juiste advies.