Alleen deze week: voer kortingscode 1802ivdw in en ontvang 5% korting!

Schaftol 50ml (licht)

Aanbiedingsprijs € 9,45 Normale prijs € 9,95

Schaftol Houtolie is ideaal voor de behandeling en het onderhoud van alle natuurhout, speciaal voor edelhout, antiquiteiten, meubels en geweerkolven

 

De belangrijkste eigenschappen:

  • Beschermt tegen vochtigheid, vuil en schimmel.
  • Voor het vernieuwen van verweerd hout.
  • Maakt hout waterafstotend en sterk.
  • Verhindert dat hout ruw en vlekkerig wordt. Is geschikt voor alle natuurhout.

In Schaftol kolfolie van Scherell & Co zijn alleen de allerbeste natuurproducten, van de hoogste kwaliteit verwerkt met slechts een geringe toevoeging van siliconen. Elk hout is hygroscopisch. Het neemt water op en staat continue bloot aan weers- en temperatuursveranderingen. Daardoor kan het vocht in het hout trekken dat, als het weer opdroogt, kan vervormen en zelfs scheuren.

Gebruiksaanwijzing: Schaftol ® conserveert het hout optimaal en beschermt het voor weersinvloeden van allerlei aard, speciaal voor het ruw en vlekkerig worden. Het hout wordt donkerder en mooier naarmate je de behandeling met Schaftol Houtolie vaker herhaald. Al een kleine hoeveelheid is voldoende om het gewenste effect te bereiken. Het hout met een linnen doek (bewaren in een gesloten glazen pot) stevig inwrijven en de houtolie in laten trekken. Deze behandeling de volgende dag herhalen. Is het hout vlekkerig geworden of vertoond het ruwe plekken, dan kunt u met fijn zandpapier net zo lang schuren tot het weer helemaal glad is. De geschuurde plekken dient u met water (beter nog met azijn) te bevochtigen. Na het drogen weer met schuurpapier schuren en dan met Schaftol Houtolie stevig inwrijven. Wanneer Schaftol ® volledig in het hout getrokken is, kan het opnieuw met zandpapier (korrel 400) geschuurd worden en met Schaftol Houtolie behandeld worden. Hoe vaker u deze behandeling herhaalt des te beter de werking. Op deze manier krijgt het hout zijn oorspronkelijke uiterlijk terug en een zeer mooie donkere matglans. Als u het ruwe hout voor het eerst met Schaftol ® behandelt, dient u de Houtolie op te warmen tot ongeveer 30 tot 50 graden en dan met een linnen doek inwrijven.

Schaftol Houtolie werd ontworpen voor een van de meest veeleisende taken van houtbeschermingsmiddelen, de bescherming en het onderhoud van houten kolven in de jachtsport en is heden ten dage, met afstand, het marktvoerende product voor het onderhouden van kolven. Met Schaftol Houtolie kunt u speciaal edelhout, antiquiteiten en ongelakte meubelen ideaal behandelen en onderhouden.

Licht:  voor licht hout dat niet donker mag worden.
Schaftol 50ml (licht)
Schaftol 50ml (licht)

Snelle levering

Gratis verzending vanaf €100 NL/BE

Laagste prijsgarantie

Heb je vragen? Onze klantenservice is bereikbaar tot 18.00 op 085 0600 135

Alleen deze week: voer kortingscode 1802ivdw in en ontvang 5% korting!

Alleen deze week: voer kortingscode 1802ivdw in en ontvang 5% korting!