Richtkijkers

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Resultaten

  1. Lancer Tactical 3-9x40 IR Richtkijker
    Aanbiedingsprijs € 55,00 Normale prijs € 60,00
per pagina

Luchtbuks richtkijker

Een richtkijker voor uw luchtbuks is een handig hulpmiddel bij het schieten van langere afstanden. De richtkijker vergroot namelijk het beeld, waardoor het doel voor u als schutter beter zichtbaar wordt. Bijvoorbeeld bij het jagen is een richtkijker van groot belang, omdat juist dan de afstand tot het doel vaak groot is. Maar ook bij recreatief schieten van grote afstand is een luchtbuks richtkijker het ideale hulpmiddel voor het plaatsen van een perfect schot.

Richtkijker kopen

Bij de aanschaf van een richtkijker spelen diverse aspecten een rol. Termen waarvan u wellicht nog nooit gehoord heeft, maar wel degelijk van invloed zijn op het maken van de juiste keuze. Hieronder vindt u daarom een stukje informatie over de verschillende eigenschappen van onze richtkijkers. Voor persoonlijk advies kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen; door onze jarenlange ervaring en passie voor de sport, kunnen wij u goed adviseren. Welke luchtbuks richtkijker u het best kunt kopen hangt dus af van waar u de kijker voor wil gebruiken, maar ook persoonlijke voorkeur speelt mee in de afweging.

Richtkruizen

Een richtkruis wordt gebruikt om het mikken van het schot te vergemakkelijken. Voor richtkijkers bestaan diverse soorten richtkruizen, waarvan de drie belangrijkste het draadkruis, de MilDot en de Circle Dot zijn. Laatstgenoemde komt bijna niet meer voor, maar de andere twee zeer zeker wel.

Draadkruis

Een draadkruis is de traditionele vorm van een richtkruis. De horizontale en verticale lijn komen in het midden bij elkaar. Het middelpunt is bij het mikken op het doel dan een prettig hulpmiddel. Draadkruizen komen in verschillende soorten; met name de dikte van de lijnen verschilt daarbij. Dunne lijnen zijn bij uitstek geschikt voor een grote nauwkeurigheid, maar zijn wel minder goed te onderscheiden van een drukke achtergrond. Wanneer u dus in een bos wil schieten met hulp van een richtkijker, kunt u beter gaan voor en model met dikkere lijnen die u goed kunt zien, ook al boet u daarbij wat in op de nauwkeurigheid.

Een duplex draadkruis combineert de voordelen van deze twee kruizen. De dikke lijnen stellen de schutter in staat om met het oog snel het centrale punt van het draadkruis te vinden, terwijl de dunne, elkaar kruisende, lijnen in het centrum van het draadkruis het mogelijk maken om secuur te richten.

MilDot kruis

Een MilDot kruis is een kruis waarbij bolletjes of streepjes het dradenkruis nog eens onderverdelen. Ze staan op een bepaalde afstand van elkaar, waardoor u bij het corrigeren van een bolletje, u over een hoek van 1 mil radiaal corrigeert. Een hoek van 1 mil over een afstand A komt overeen met een correctie afstand van : A x 0.001. Ter illustratie:

  • 1 mil dot corrigeren op 100 m. = 10 cm. correctie.
  • 2 mil doet corrigeren op 50 m. = 10 cm. correctie.

Andere eigenschappen

Naast verschillende richtkruizen bestaan er meerdere eigenschappen die meespelen bij het kiezen van de juiste luchtbuks richtkijker. Natuurlijk is uw wapen de basis waarop u een keus moet baseren, maar ook het soort lens, de buisdiameter, verlichting, soort montage en de prijs. Wij helpen en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Richtkijker monteren

De richtkijker moet zo laag mogelijk boven de loop gemonteerd worden. Er zijn daarvoor verschillende montageringen verkrijgbaar. Afhankelijk van de grootte van het objectief kunt u kiezen voor lage, middelmatige of hoge mounts. De meeste luchtbuksen zijn voorzien van een 9mm of 11mm zwaluwstaartrails (dovetail). Op deze rails plaatst u de ringen eerst losjes. Bij het inleggen van de kijker moeten alle onderdelen zo gepositioneerd worden dat het oculair van de kijker ongeveer op het midden van de pistoolgreep van het geweer ligt. De kijker moet nog wel vooruit of achteruit kunnen schuiven.